Lær å blande farger – Steg 2 (av 4)

Lær å blande farger - Steg 2 (av 4)

 

Bli klar og inspirert før du går i gang med selve maleprosessen

Nå har du kanskje fått oversikt over hva du har av utstyr? Da kan du begynne å planlegge arbeidsplassen din og finne inspirasjon til dine første malerier.

Slik forbereder du deg og lager en god arbeidsplass

Finn et sted du kan male og utfolde deg kreativt. Det kan være på kjøkkenbordet, stuebordet, kontoret eller i vinterhagen (hvis du er så heldig å ha det). Du trenger armslag og god plass på bordet. For å ta vare på bordet og og unngå søl må du dekke til bordet med plast. Du kan også bruke en gammel (eller ny) voksduk eller papir. Det viktigste er at du får dekket til slik at du kan male fritt og ikke ha bekymringer om å søle mens du er i gang. Du skal konsentrere deg fullt og helt om å male.

Du må ha en maleblokk eller tegnepapir.

Alt av utstyr skal være lett tilgjengelig på bordet, og 2 glass med vann skal stå klart innen du starter med ditt maleri.

For å komme i gang må du også ha lagt fram 3-5 papptallerkener, noen plastskjeer og plastkniver.

Og ikke minst, må du ha maling i flere farger og pensler.

Jeg bruker primært akrylmaling til mine malerier, men når du går i gang med denne oppgaven kan du bruke det du har. Hobbymaling, akvarellmaling, akrylmaling? Hva som helst som du kan male med 🙂

Bli inpsirert og finn motivet du skal male

Når du har laget en god plan for arbeidsplassen kan du begynne å tenke på HVA du skal male. Du skal male raskt og uten hemninger. Resultatet er ikke viktig! Du skal rett og slett male helt fritt og spontant.

shutterstock_220136359 red

Hvis dette høres vanskelig ut, kan du finne noen enkle motiv for å få inspirasjon. Prøv å unngå figurer som mennesker, dyr og lignende, jo enklere jo bedre. Du må gjerne lage noen små skisser av det på et ark og legge det foran deg når du skal male, men dette er ikke nødvendig.

Oppgave til deg før du skal sette i gang med å male

Vær oppmerksom på farger og detaljer rundt deg. Små ting som en nyutsprunget blomst, en murvegg med mange fargesjatteringer, solnedgangen – alt med farger. Se etter enkle former og fargesjatteringer du liker. Bruk kamera på mobilen din og fang de øyeblikkene som du ser. Bildene kan du bruke for å få inspirasjon til dine spontane malerier som du skal få lære mer om i neste mail.

I neste del av minikurset skal jeg lære deg hvordan du blander farger som en proff.

Følg med i neste mail som kommer i morgen.

annette-mailsignatur

Bli med på online malekurs

Vil du utvikle din kreativitet og dine maleferdigheter, kan du bli medlem av Annette Martens Kunstskole og få tilgang til onlinekurset  Kreativitet og Maleglede som tar dine malerier til et helt nytt nivå.

Dette grunnkurset har alt jeg ville hatt den gang jeg var ny. I kurset gir jeg deg alt du trenger (og litt til) slik at du slipper å gå den harde tunge veien mot din kunstnerdrøm.

Du får 4 fullpakkede kursmoduler med videoinstruksjoner og oppgaver som tilsvarer 2-3 semesterkurs med pensel og maling som reisefølge.

Bli med da vel!
Nå er det din tur til å gjøre det du vil mest!

Du betaler kr 3990,- som inngangspris
og deretter kr. 299,- per måned.